Skip to main content

Przepisy

Ryż marki Britta pojawił się w Polsce w 1992 roku. Był to pierwszy, dostępny w Polsce, ryż w torebkach. Pierwotnie jego sprzedaż prowadzona była na niemieckiej licencji. Od 2003 roku marka jest własnością firmy Sawex Sp. z o.o., a od 2004 konfekcjonowana jest we własnym zakładzie produkcyjnym w Kościerzynie. Nazwa Britta pochodzi od niemieckiej wersji żeńskiego imienia Brigida. Genealogicznie jest to imię pochodzenia celtyckiego będące synonimem siły, wielkości, potęgi i dostojeństwa.

Filter

KaszaPrzepisy

Gulasz z grzybami i kaszą orkiszową Halina

10/27/2023
Co powiecie na klasyczny gulasz? Wołowina i wieprzowina doskonale współgrają z aromatycznymi grzybami. tworząc doskonały…
PrzepisyRyż

Kurczak pieczony z aromatycznym ryżem

10/27/2023
Przedstawiamy wam kolejną propozycję na pyszny obiad lub kolację - kurczak pieczony z aromatycznym ryżem!…
PrzepisyRyż

Zapiekany ryż jaśminowy Britta z dynią

09/27/2023
Chyba nie ma bardziej jesiennego warzywa niż... dynia! Z tej okazji mamy dla Was przepis…
KaszaPrzepisy

Faszerowane papryki kaszą gryczaną Halina

09/27/2023
Faszerowane papryki to klasyk, który nigdy się nie nudzi. W naszej wersji proponujemy nadzienie z…
PrzepisyRyż

Smażony ryż brązowy z tofu i warzywami

08/29/2023
Brązowy ryż Britta to najbardziej naturalna i najzdrowsza jego odmiana. Mamy dla Was przepis na…
KaszaPrzepisy

Pęczotto z burakami, kozim serem i palonym porem

08/29/2023
Buraczane pęczotto to nasza wariacja na temat klasycznego risotto, ale przygotowanego z kaszy pęczak. Dodatek…