Skip to main content

Strączki

Ryż marki Britta pojawił się w Polsce w 1992 roku. Był to pierwszy, dostępny w Polsce, ryż w torebkach. Pierwotnie jego sprzedaż prowadzona była na niemieckiej licencji. Od 2003 roku marka jest własnością firmy Sawex Sp. z o.o., a od 2004 konfekcjonowana jest we własnym zakładzie produkcyjnym w Kościerzynie. Nazwa Britta pochodzi od niemieckiej wersji żeńskiego imienia Brigida. Genealogicznie jest to imię pochodzenia celtyckiego będące synonimem siły, wielkości, potęgi i dostojeństwa.

Filter

PrzepisyStrączki

Roślinny burger z czerwonej fasoli Halina

01/31/2023
Roślinna kuchnia każdego roku dociera do coraz większej ilości Polaków i zyskuje coraz większą popularność.…
PrzepisyStrączki

Potrawka z fasolą, chorizo i boczkiem

04/25/2022
Niezwykle prosta potrawka z drobną fasolą Halina, wyrazistym chorizo oraz boczkiem to błyskawiczne w przygotowaniu…
PrzepisyStrączki

Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli Halina

10/20/2021
Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli to ciekawe i pyszne smarowidło, które doskonale łączy się ze…
PrzepisyStrączki

Zupa z zielonej soczewicy z grzanką i serem korycińskim

07/26/2021
Zielona soczewica to ważny składnik diety wegetariańskiej, ale również pyszny dodatek lub baza do zup…
PrzepisyStrączki

Ribollita – toskańska zupa z fasolą

04/27/2021
Przygotowaliśmy dla Was doskonały przepis na ribollitę, czyli toskańską zupę z fasoli. Ribollita najlepiej smakuje…
ciekawostkiKaszaStrączki

Postanowienia noworoczne – zdrowa dieta z kaszą i strączkami

01/07/2021
Wraz z początkiem Nowego Roku podsumowujemy poprzedni i tworzymy listę noworocznych postanowień. Na takiej liście…